Erfgoed Berla

Welkom op de website van Berla

De erfgoedkring van de huidige gemeente Meise

Door de corona-maatregelen kan Berla in de bib van Meise voorlopig geen permanentie meer organiseren op de eerste woensdagnamiddag van de maand voor hulp bij genealogische opzoekingen en voor consultatie van het Berla-archief. Wij zijn bereikbaar via e-mail.

Voor meer info over onze uitgave "Bijdrage tot de geschiedenis van de rijkswachtbrigade van Wolvertem" kan je hier terecht.

Voor het laatste nieuws van onze kring kan je terecht op onze facebookpagina.
---

Wij zijn de erfgoedkring van de huidige gemeente Meise (dus de vroegere gemeenten Meise, Oppem en Wolvertem) en pogen ons gezamenlijk verleden op een zo breed mogelijke basis te ontdekken, voor de toekomst veilig te stellen en voor geïnteresseerden beschikbaar te maken.

We verenigen een grote waaier aan personen met soms erg verschillende interesses en kennisgebieden. Onderlinge hulp en contacten zijn dus erg belangrijk.

Op deze website brengen we stukje-bij-beetje zoveel mogelijk informatie samen, zodat U deze gegevens rustig kan consulteren wanneer het U best past. Maar dat is een behoorlijk werk en dus krijgt U voorlopig nog maar een klein deel te zien van wat onze voorgangers en wijzelf bijeen hebben gekregen. Stap-na-stap vullen we echter verder aan.

Heeft U net als wij een hart voor erfgoed? Contacteer ons dan gerust of spring eens binnen tijdens één van onze activiteiten…

Recent toegevoegde items

België en zijn koningen. Van macht naar invloed.

de monarchie in België;
politiek

47 oude grammofoonplaten

47 oude grammofoonplaten uit de jaren 1920 - 1950, (schellak) met populaire muziek (Nederlandstalig, Frans, Engels, Duits).
Langspeelplaat
LP

Zoeken

Zoek via dit type zoekopdracht:Zoek enkel deze record types:

Item
Bestand
Collectie

Geavanceerd zoeken (enkel items)